Rychlý recept na cibulovou marmeládu

Vyrobte si neobvyklou marmeládu. Její příprava zabere jen pár minut a vystačíte si se základními surovinami. A co pak s ní? Perfektně se hodí k domácím hamburgerům, ke grilovanému masu nebo jen tak na topinku. Cibuli můžete použít jak bílou, tak červenou. Jen nezapomeňte podle barvy cibule změnit také barvu vína.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvičce rozehřejme olej a na něm osmahneme na kousky nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Poté ji dáme do hrnce, přilijeme víno a ocet a pomalu přivedeme k varu. Až směs začne vařit, snížíme teplotu a prohříváme ještě půl hodinu.
  2. Nezapomeňte míchat, aby se marmeláda nespálila. Postupně přidáváme cukr. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami dle chuti. Jakmile směs začne mít táhlou konzistenci, hrnec odstavíme. Plníme do sterilovaných sklenic a otočíme dnem dolů. Marmeládu uchováváme v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 286.35 kcal | Protein: 1.53 g | Sacharidy: 37.53 g | z toho cukr: 25.22 g | Tuk: 10.50 g | z toho nas. MK: 1.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2952-rychly-recept-na-cibulovou-marmeladu