Meruňková marmeláda

  • Přidat foto

Ingredience

Množství na
  sklenic

Postup přípravy

1.
Meruňky si nejprve omyjte, vypeckujte a nakrájejte na menší kostičky.
2.
Nakrájené meruňky dejte do hrnce spolu s 200 g cukru, podlijte troškou vody. Nechte na mírném ohni pod pokličkou dusit asi 10 minut, dokud meruňky nezměknou.
3.
Do hrnce přidejte pektin smíchaný s 200 g cukru. Zamezí to žmolkovatění pektinu. Dobře promíchejte.
4.
Ochutnejte, pokud je třeba přisladit, přidejte cukr. Nechte ještě 5 minut povařit.
5.
Nakonec přimíchejte citronovou šťávu.
6.
Otestovat správnou konzistenci můžete na vychlazeném talířku. Pokud je marmeláda příliš tekutá, můžete přidat ještě trošku pektinu nebo nechat chvíli redukovat.
7.
Marmeládu plňte do sterilovaných sklenic a otočte víkem dolu asi na 5 minut. Okraj sklenice by měl zůstat čistý, aby se předešlo předčasnému kazení. Snáze sa vám bude plnit s použitím trychtýře.

Od: BunTom, 13.7.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × sklenic
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × sklenic = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, ovoce, přílohy, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenic
Energetická hodnota
699.72 kcal
Protein
5.67 g
Sacharidy
z toho cukr
162.25 g
157.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.61 g
0.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.