Růžová marmeláda
Královnou květin je bezpochyby růže. Nádherné růžové květy se skví v letním slunci na zahradách i v parcích. Jejich příjemná vůně je cítit pokaždé, když si k nim s radostí přičichnete. Až máte skoro chuť se do květu zakousnout.
Růžové okvětní lístky se hodí jako jedlá ozdoba na dorty, dají se kandovat v cukru a je z nich také skvělá růžová marmeláda. Její původ se nachází v Bulharsku, kde připravují úžasnou voňavou marmeládu z okvětních plátků damašské růže. Pokud nemáte zahrádku a sami si ji nepěstujete, těžko se k ní dostanete. Avšak můžete si uvařit perfektní voňavou a chutnou růžovou marmeládu z růže šípkové.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Okvětní lístky opláchněte od pylu, namočte do vody a uvařte, dokud zcela nezměknou a nepustí barvu.
                2.
                    Přidejte cukr a pár kapek citronové šťávy. Povařte, dokud se cukr nerozpustí a přisypejte želírovací látku, kterou pořádně rozmíchejte.
                3.
                    V marmeládě zůstanou okvětní lístky, které se necedí a jsou plně jedlé. Ještě za horka ji nalijte do sklenic a otočte dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × sklenice  | 
            
Energetická hodnota  | 
                1,161.00 kcal  | 
            
Protein  | 
                0.00 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     299.94 g 
                    299.40 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     0.00 g 
                    0.00 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



