Morušová marmeláda

Moruše jsou stromy, které pěstovali lidé v minulosti a díky pěstitelům objevujícím a vysazujícím staré odrůdy, jako jsou moruše, oskeruše nebo kdoule, se z nich můžeme těšit i dnes. Morušovník je strom, který pochází z Asie, kde se pěstoval jako hostitelský strom bource morušového, jehož vlákna se používají na výrobu hedvábí. Morušovník má plody bílé nebo červené, vyznačující se velkou sladkostí, proto je dobrý i na výrobu marmelád. Takže pokud máte ve svém okolí morušovník, tak si tuto znovuobjevenou pochoutku určitě uvařte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenic (250 ml)

Postup přípravy

1.
Z moruší odstraňte drobné stopky a omyjte je. Následně uvařte v malém množství vody a rozmixujte.
2.
Do rozmixovaných moruší přidejte cukr a vařte, dokud se nerozpustí, neustále míchejte.
3.
Želírovací látku rozmíchejte v troše vody v množství podle návodu na sáčku, přidejte ji do marmelády a míchejte. Přilijte citronovou šťávu a ještě za horka nalévejte do sklenic. Ty zavíčkujte a otočte dnem vzhůru, ponechejte tak marmeládu, dokud nevychladne.

Od: PelMel, 1.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 5 × sklenic (250 ml)
Autor: PelMel
Cena ingrediencí: 1 × sklenic (250 ml) = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenic (250 ml)
Energetická hodnota
319.26 kcal
Protein
2.90 g
Sacharidy
z toho cukr
76.50 g
76.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.79 g
0.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama