Džem z kdoule

Znáte kdouli? Toto dnes trochu opomíjené ovoce obsahuje velké množství vitamínu C a minerálních látek jako třeba zinku, železa, draslíku a vápníku. Plody kdoule zlepšují trávení, staví při průjmu a ulevují od bolestí v krku. Kdoule jsou skvělé jak syrové, tak tepelně upravené. Můžete je dát do koláče anebo z nich vyrobit džem podle následujícího receptu!

Reklama

Ingredience

Množství na
  sleniček

Postup přípravy

1.
Kdoule umyjte, vyjměte z nich jádřince a nakrájejte je na kousky.
2.
Kousky kdoule nasypte do hrnce a přilijte vodu (asi 1 litr).
3.
Kdoule nechte vařit pod pokličkou tak dlouho, dokud nebudou zcela měkké.
4.
Změklé kdoule rozmixujte a propasírujte, ať je směs na džem krásně hladká.
5.
Přidejte k ovoci cukr a kyselinu citronovou. Vše promíchejte.
6.
Směs vraťte zpátky do hrnce a dejte znovu vařit.
7.
Až směs projde bodem varu, vypněte sporák a hrnec odstavte.
8.
Horký džem plňte do předem sterilovaných sklenic.
9.
Sklenice s džemem můžete ještě zavařit, aby džem déle vydržel.
10.
A je to! Džem je hotový, uschovejte ho v temnu a chladu.

Od: Barbora, 9.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × sleniček
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × sleniček = 0 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sleniček
Energetická hodnota
501.00 kcal
Protein
0.80 g
Sacharidy
z toho cukr
126.78 g
99.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.20 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama