Meruňková marmeláda

Ingredience (5 x sklenic)

Postup přípravy

  1. Meruňky si nejprve omyjte, vypeckujte a nakrájejte na menší kostičky.
  2. Nakrájené meruňky dejte do hrnce spolu s 200 g cukru, podlijte troškou vody. Nechte na mírném ohni pod pokličkou dusit asi 10 minut, dokud meruňky nezměknou.
  3. Do hrnce přidejte pektin smíchaný s 200 g cukru. Zamezí to žmolkovatění pektinu. Dobře promíchejte.
  4. Ochutnejte, pokud je třeba přisladit, přidejte cukr. Nechte ještě 5 minut povařit.
  5. Nakonec přimíchejte citronovou šťávu.
  6. Otestovat správnou konzistenci můžete na vychlazeném talířku. Pokud je marmeláda příliš tekutá, můžete přidat ještě trošku pektinu nebo nechat chvíli redukovat.
  7. Marmeládu plňte do sterilovaných sklenic a otočte víkem dolu asi na 5 minut. Okraj sklenice by měl zůstat čistý, aby se předešlo předčasnému kazení. Snáze sa vám bude plnit s použitím trychtýře.

Nutriční hodnoty (1 x sklenic)

Energ. hodnota: 676.92 kcal | Protein: 5.67 g | Sacharidy: 162.22 g | z toho cukr: 157.20 g | Tuk: 1.61 g | z toho nas. MK: 0.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2702-merunkova-marmelada