Rebarborové chutney se švestkami

Rebarborové chutney se hodí skvěle ke grilovanému masu nebo sýru. Jeho chuť je ostrá a zároveň sladko-kyselá.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené sušené švestky, chilli papričku zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
  3. Přilijeme ocet, přisypeme cukr, osolíme, opepříme a vsypeme hřebíček. Všechno vaříme zhruba 30 minut.
  4. Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti dokořeníme. Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 73.35 kcal | Protein: 1.00 g | Sacharidy: 16.48 g | z toho cukr: 11.19 g | Tuk: 0.20 g | z toho nas. MK: 0.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3091-rebarborove-chutney-se-svestkami