Rebarborové chutney se švestkami
Rebarborové chutney se hodí skvěle ke grilovanému masu nebo sýru. Jeho chuť je ostrá a zároveň sladko-kyselá.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené sušené švestky, chilli papričku zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
- Přilijeme ocet, přisypeme cukr, osolíme, opepříme a vsypeme hřebíček. Všechno vaříme zhruba 30 minut.
- Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti dokořeníme. Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 73.35 kcal |
Protein: 1.00 g |
Sacharidy: 16.48 g |
z toho cukr: 11.19 g |
Tuk: 0.20 g |
z toho nas. MK: 0.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3091-rebarborove-chutney-se-svestkami