Strouhaná sterilovaná jablka

Strouhaná jablka s cukrem a skořicí jsou výborným polotovarem. Snadno zpracujete jablka, která nejsou vhodná na uskladnění. Skleničku pak jen vezmete a použijete na štrůdl, do kynutých závinů nebo různých litých perníků. Zavařujte v mikrovlnce, příprava trvá jen pár minut. Množství je počítáno na jednu malou zavařovací sklenici o objemu 250 ml.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka omyjte, zbavte středů a oškrábejte ze slupky. Pokud zpracováváte velké množství, vložte do studené vody s vymačkaným citrónem. Jablka pak méně hnědnou.
2.
Nastrouhejte na hrubém struhadle nebo použijte robota. Smíchejte s cukrem a skořicí.
3.
Naplňte do vyvařených sklenic, vyvařte i víčka. Důkladně zavíčkujte šroubovacím víčkem.
4.
Na mikrovlnce nastavte druhý nejvyšší stupeň a zavařujte 2 minuty × počet vložených sklenic. Doba 2 minuty platí na malou zavařovací sklenici. Zavařujte minimálně 2 sklenice.
5.
Po vytáhnutí z trouby otočte sklenice na víčka a nechejte vychladnout.

Od: Ráďa 78, 19.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 min vaření
1 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
85.32 kcal
Protein
0.28 g
Sacharidy
z toho cukr
19.86 g
18.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.18 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama