Strouhaná sterilovaná jablka
Strouhaná jablka s cukrem a skořicí jsou výborným polotovarem. Snadno zpracujete jablka, která nejsou vhodná na uskladnění. Skleničku pak jen vezmete a použijete na štrůdl, do kynutých závinů nebo různých litých perníků. Zavařujte v mikrovlnce, příprava trvá jen pár minut. Množství je počítáno na jednu malou zavařovací sklenici o objemu 250 ml.
Reklama
Postup přípravy
1.
Jablka omyjte, zbavte středů a oškrábejte ze slupky. Pokud zpracováváte velké množství, vložte do studené vody s vymačkaným citrónem. Jablka pak méně hnědnou.
2.
Nastrouhejte na hrubém struhadle nebo použijte robota. Smíchejte s cukrem a skořicí.
3.
Naplňte do vyvařených sklenic, vyvařte i víčka. Důkladně zavíčkujte šroubovacím víčkem.
4.
Na mikrovlnce nastavte druhý nejvyšší stupeň a zavařujte 2 minuty × počet vložených sklenic. Doba 2 minuty platí na malou zavařovací sklenici. Zavařujte minimálně 2 sklenice.
5.
Po vytáhnutí z trouby otočte sklenice na víčka a nechejte vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
85.32 kcal |
Protein |
0.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.86 g
18.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.18 g
0.03 g
|
Reklama
Reklama