Jablkové chutney/čatní

Na jablkové čatní naleznete spoustu receptů. Tento je oblíbený u nás, protože máme rádi jen velmi mírně pálivé pokrmy. Proto jsme zkoušeli několik kombinací, až jsme došli k tomuto receptu. Čatní podáváme ke grilovanému masu nebo k sýrům.

Ingredience (10 x sklenice)

Postup přípravy

  1. Jablka okrájíme ze slupek a zbavíme jadřinců. Dáme do hrnce a podlijeme trochou vody. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a všechny ostatní suroviny. Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno.
  2. Přivedeme k varu a poté vaříme na velmi mírném stupni. Směs bude jen probublávat. Pravidelně promícháváme.
  3. Až se směs rozvaří a zhoustne, naplníme ji do sklenic a zavaříme.

Nutriční hodnoty (1 x sklenice)

Energ. hodnota: 188.86 kcal | Protein: 0.78 g | Sacharidy: 44.14 g | z toho cukr: 41.32 g | Tuk: 0.29 g | z toho nas. MK: 0.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2145-jablkove-chutney-catni