Květáková polévka
Květák patří mezi mou top zeleninu, proč jsem si tedy zase až ve 30-ti udělala květákovou polévku?
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Cibuli, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
                2.
                    Květáku rozdělíme na růžičky.
                3.
                    V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli.
                4.
                    Poté přidáme petržel, brambory, květák a chvíli smažíme.
                5.
                    Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a zeleninovým bujonem).
                6.
                    Vaříme cca 30 minut.
                7.
                    Poté sundáme z ohně. Vyndáme pár kousků květáku (ale nemusíme) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
                8.
                    Vrátíme na plotnu a na mírném plameni doděláváme.
                9.
                    Rozmačkaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř důkladně promícháme.
                10.
                    Nakonec nastrouháme muškátový oříšek.
                11.
                    Servírujeme s petrželkou a dýňovými semínky, pokapeme olivovým olejem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                240.43 kcal  | 
            
Protein  | 
                9.64 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     39.24 g 
                    8.18 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     3.47 g 
                    0.76 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



