Klasické zeleninové lečo s opečenou uzeninou
Léto je obdobím, mimo jiné, červených, voňavých rajčátek a křupavých, šťavnatých paprik. Připravte si z nich na oběd či večeři třeba právě lečo. Je to jednoduchý a chutný, letní pokrm.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Papriky zbavíme stopek a semínek, z rajčat odkrojíme bubáčky, spaříme je a sloupneme.
                2.
                    Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a chvíli restujeme.     Papriky pokrájené na proužky vložíme k uzenině s cibulí a dále restujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a zakryté dusíme do odpaření tekutiny.
                3.
                    Osolíme, opepříme. V hrnečku si rozšleháme vejce, vlijeme k zelenině, promícháme a povaříme do požadované konzistence.
                4.
                    Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Kdo má rád, může servírovat s vařenými brambory.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                326.05 kcal  | 
            
Protein  | 
                14.48 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     48.98 g 
                    9.93 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     9.71 g 
                    3.07 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



