Klasické zeleninové lečo s opečenou uzeninou

Léto je obdobím, mimo jiné, červených, voňavých rajčátek a křupavých, šťavnatých paprik. Připravte si z nich na oběd či večeři třeba právě lečo. Je to jednoduchý a chutný, letní pokrm.

Ingredience

    • nebo

Jako příloha

    • nebo
    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Papriky zbavíme stopek a semínek, z rajčat odkrojíme bubáčky, spaříme je a sloupneme.
2.
Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a chvíli restujeme. Papriky pokrájené na proužky vložíme k uzenině s cibulí a dále restujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a zakryté dusíme do odpaření tekutiny.
3.
Osolíme, opepříme. V hrnečku si rozšleháme vejce, vlijeme k zelenině, promícháme a povaříme do požadované konzistence.
4.
Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Kdo má rád, může servírovat s vařenými brambory.

Od: Šárka75, 27.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
317.49 kcal
Protein
13.07 g
Sacharidy
z toho cukr
50.81 g
10.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.18 g
2.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí