Klasické zeleninové lečo s opečenou uzeninou

Léto je obdobím, mimo jiné, červených, voňavých rajčátek a křupavých, šťavnatých paprik. Připravte si z nich na oběd či večeři třeba právě lečo. Je to jednoduchý a chutný, letní pokrm.

Ingredience (4 x porce)

Jako příloha

Postup přípravy

  1. Papriky zbavíme stopek a semínek, z rajčat odkrojíme bubáčky, spaříme je a sloupneme.
  2. Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a chvíli restujeme. Papriky pokrájené na proužky vložíme k uzenině s cibulí a dále restujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a zakryté dusíme do odpaření tekutiny.
  3. Osolíme, opepříme. V hrnečku si rozšleháme vejce, vlijeme k zelenině, promícháme a povaříme do požadované konzistence.
  4. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Kdo má rád, může servírovat s vařenými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 326.05 kcal | Protein: 14.48 g | Sacharidy: 48.98 g | z toho cukr: 9.93 g | Tuk: 9.71 g | z toho nas. MK: 3.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1914-klasicke-zeleninove-leco-s-opecenou-uzeninou