Léto je obdobím, mimo jiné, červených, voňavých rajčátek a křupavých, šťavnatých paprik. Připravte si z nich na oběd či večeři třeba právě lečo. Je to jednoduchý a chutný, letní pokrm.
Ingredience (4 x porce)
nebo
Jako příloha
nebo
nebo
Postup přípravy
Papriky zbavíme stopek a semínek, z rajčat odkrojíme bubáčky, spaříme je a sloupneme.
Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a chvíli restujeme. Papriky pokrájené na proužky vložíme k uzenině s cibulí a dále restujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata a zakryté dusíme do odpaření tekutiny.
Osolíme, opepříme. V hrnečku si rozšleháme vejce, vlijeme k zelenině, promícháme a povaříme do požadované konzistence.
Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Kdo má rád, může servírovat s vařenými brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 326.05 kcal |
Protein: 14.48 g |
Sacharidy: 48.98 g |
z toho cukr: 9.93 g |
Tuk: 9.71 g |
z toho nas. MK: 3.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1914-klasicke-zeleninove-leco-s-opecenou-uzeninou