Salát s pečenou červenou řepou a bramborami

Skvělým tipem na večeři je tento salát podávaný zatepla.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
2.
Brambory a červenou řepu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme na plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vydatně okořeníme rozmarýnem. Pečeme doměkka. Cca 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany.
3.
Polníček propláchneme a rozložíme na talíře. Přidáme omytá a rozpůlená rajčata. Upečené brambory a řepu.
4.
V hrnečku smícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici a dvě lžíce olivového oleje. Dobře promícháme a zalijeme jím hotový salát.

Od: Sarrien, 26.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 15 Kč za porci
Kategorie: saláty, zelenina, brambory, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
317.66 kcal
Protein
5.86 g
Sacharidy
z toho cukr
48.47 g
17.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.15 g
1.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí