Salát z červené řepy se slunečnicovými semínky

Je velká škoda, že nevyužíváme v naší kuchyni červenou řepu více. Červená řepa je bohatá na vitamíny a při správné přípravě je to i velmi chutná zelenina. Do jídelníčku bychom ji měli zařazovat co nejčastěji, nejen v podzimních a zimních měsících, kdy se objevuje na pultech obchodů.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nastrouháme na hrubém struhadle uvařenou červenou řepu. Je možné zakoupit řepu předvařenou, pokud koupíte syrovou, alespoň jednu hodinu povařte a oloupejte.
2.
Přidáme jablečný ocet, bílý jogurt, sůl a promícháme.
3.
Přisypeme semínka loupané slunečnice, promícháme a naskládáme do misek. Před podáváním dozdobíme slunečnicovými semínky.

Od: Iva V, 17.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: saláty, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
163.69 kcal
Protein
4.73 g
Sacharidy
z toho cukr
18.90 g
12.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.01 g
1.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí