Salát z červené řepy se slunečnicovými semínky

Je velká škoda, že nevyužíváme v naší kuchyni červenou řepu více. Červená řepa je bohatá na vitamíny a při správné přípravě je to i velmi chutná zelenina. Do jídelníčku bychom ji měli zařazovat co nejčastěji, nejen v podzimních a zimních měsících, kdy se objevuje na pultech obchodů.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nastrouháme na hrubém struhadle uvařenou červenou řepu. Je možné zakoupit řepu předvařenou, pokud koupíte syrovou, alespoň jednu hodinu povařte a oloupejte.
2.
Přidáme jablečný ocet, bílý jogurt, sůl a promícháme.
3.
Přisypeme semínka loupané slunečnice, promícháme a naskládáme do misek. Před podáváním dozdobíme slunečnicovými semínky.

Od: Iva V, 17.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 10 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 6 Kč za porci
Kategorie: saláty, zelenina

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
163.69 kcal
Protein
4.73 g
Sacharidy
z toho cukr
18.90 g
12.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.01 g
1.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí