Teplý salát z červené řepy

Vynikající salát, který si rád připravím k večeři, když mám trochu času navíc. Nevýhodou je dlouhé vaření řepy a máčení cizrny. Dá se nahradit řepou předvařenou a sterilovanou cizrnou.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Řepu uvaříme a oloupeme. Nakrájíme na hranolky. Cizrnu necháme namočenou přes noc a uvaříme doměkka. Rucolu propláchneme na sítku.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, dáme řepu a cizrnu a promícháme. Prohřejeme a přidáme rucolu. Rychle a opatrně prohřejeme společně. Rucolu necháme na pánvi opravdu jen velmi krátce.
3.
Dáme do misek, přidáme nakrájenou mozzarellu. Zakápneme balzamikovým octem a můžeme podávat.
4.
Je možné dochutit citrónovou šťávou a solí, ale většinou to není třeba.

Od: Ráďa 78, 14.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 27 Kč za porci
Kategorie: saláty, česká, zelenina, luštěniny, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
371.92 kcal
Protein
17.55 g
Sacharidy
z toho cukr
41.47 g
17.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.10 g
8.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí