Teplý salát z červené řepy

Vynikající salát, který si rád připravím k večeři, když mám trochu času navíc. Nevýhodou je dlouhé vaření řepy a máčení cizrny. Dá se nahradit řepou předvařenou a sterilovanou cizrnou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Řepu uvaříme a oloupeme. Nakrájíme na hranolky. Cizrnu necháme namočenou přes noc a uvaříme doměkka. Rucolu propláchneme na sítku.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, dáme řepu a cizrnu a promícháme. Prohřejeme a přidáme rucolu. Rychle a opatrně prohřejeme společně. Rucolu necháme na pánvi opravdu jen velmi krátce.
3.
Dáme do misek, přidáme nakrájenou mozzarellu. Zakápneme balzamikovým octem a můžeme podávat.
4.
Je možné dochutit citrónovou šťávou a solí, ale většinou to není třeba.

Od: Ráďa 78, 14.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
358.05 kcal
Protein
25.22 g
Sacharidy
z toho cukr
29.00 g
17.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.60 g
7.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama