Salát z červené řepy s cizrnou

V podzimních a zimních měsících bývá na tržištích jen málo druhů lokální čerstvé zeleniny. Sáhnout můžete po výborné červené řepě. Bude vás bavit nejen chutí v nejrůznějších salátech, ale i množstvím vitamínů.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Uvaříme cizrnu se lžičkou soli do měkka. Před vařením je dobré ji na několik hodin nebo na celou noc namočit do studené vody, urychlíte dobu vaření.
2.
Nastrouháme uvařenou a oloupanou červenou řepu. Syrová řepa se vaří asi jednu hodinu, k dostání je také předvařená řepa.
3.
K nastrouhané červené řepě přidáme uvařenou cizrnu a ochutíme balsamicem. Podle velikosti řepy budete přidávat 2 – 3 lžíce. Přidávejte po 1 lžíci, vždy promíchejte a ochutnejte. Balsamico má velmi výraznou chuť, někomu bude vyhovovat spíše menší množství.
4.
Ochucený salát dejte před podáváním vychladit.

Od: Iva V, 23.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 3 Kč za porci
Kategorie: předkrm, saláty, česká, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
105.19 kcal
Protein
4.40 g
Sacharidy
z toho cukr
19.57 g
5.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.03 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí