V podzimních a zimních měsících bývá na tržištích jen málo druhů lokální čerstvé zeleniny. Sáhnout můžete po výborné červené řepě. Bude vás bavit nejen chutí v nejrůznějších salátech, ale i množstvím vitamínů.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Uvaříme cizrnu se lžičkou soli do měkka. Před vařením je dobré ji na několik hodin nebo na celou noc namočit do studené vody, urychlíte dobu vaření.
Nastrouháme uvařenou a oloupanou červenou řepu. Syrová řepa se vaří asi jednu hodinu, k dostání je také předvařená řepa.
K nastrouhané červené řepě přidáme uvařenou cizrnu a ochutíme balsamicem. Podle velikosti řepy budete přidávat 2 – 3 lžíce. Přidávejte po 1 lžíci, vždy promíchejte a ochutnejte. Balsamico má velmi výraznou chuť, někomu bude vyhovovat spíše menší množství.
Ochucený salát dejte před podáváním vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 102.03 kcal |
Protein: 4.80 g |
Sacharidy: 14.62 g |
z toho cukr: 6.41 g |
Tuk: 1.28 g |
z toho nas. MK: 0.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1379-salat-z-cervene-repy-s-cizrnou