Teplý salát z červené řepy
Teplý salát z červené řepy se hodí s pečivem jako lehká večeře nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Chuťově ladí s přírodním kuřecím řízkem. Červená řepa je studnice vitamínů, pusťte se do ní.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Cizrnu noc předtím namočíme do studené vody. Před vařením případně dolijeme vodu, abychom vařili v poměru jeden díl cizrny a jeden díl vody. Osolíme jednou lžičkou a vaříme pod pokličkou do změknutí.
                2.
                    Uvařenou červenou řepu nastrouháme nahrubo. Pokud jsme si nezakoupili předvařenou červenou řepu, vaříme asi jednu hodinu a oloupeme.
                3.
                    Z uvařené cizrny odlijeme většinu vody, v hrnci necháme asi jen 100 ml. Do hrnce k cizrně přidáme nastrouhanou červenou řepu, ochutíme sójovou omáčkou. Ochutnáme a případně dosolíme. Sójová omáčka je výrazné slané chuti je možné, že už nebudete muset druhou lžičku soli použít.
                4.
                    Ochucenou směs prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme teplé s pečivem nebo jako přílohu k masu.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                337.77 kcal  | 
            
Protein  | 
                11.77 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     29.53 g 
                    12.40 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     17.10 g 
                    7.87 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



