Teplý salát z červené řepy

Teplý salát z červené řepy se hodí s pečivem jako lehká večeře nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Chuťově ladí s přírodním kuřecím řízkem. Červená řepa je studnice vitamínů, pusťte se do ní.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Cizrnu noc předtím namočíme do studené vody. Před vařením případně dolijeme vodu, abychom vařili v poměru jeden díl cizrny a jeden díl vody. Osolíme jednou lžičkou a vaříme pod pokličkou do změknutí.
2.
Uvařenou červenou řepu nastrouháme nahrubo. Pokud jsme si nezakoupili předvařenou červenou řepu, vaříme asi jednu hodinu a oloupeme.
3.
Z uvařené cizrny odlijeme většinu vody, v hrnci necháme asi jen 100 ml. Do hrnce k cizrně přidáme nastrouhanou červenou řepu, ochutíme sójovou omáčkou. Ochutnáme a případně dosolíme. Sójová omáčka je výrazné slané chuti je možné, že už nebudete muset druhou lžičku soli použít.
4.
Ochucenou směs prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme teplé s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Od: Iva V, 23.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 14 Kč za porci
Kategorie: česká, zelenina, přílohy, luštěniny, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
303.16 kcal
Protein
11.47 g
Sacharidy
z toho cukr
39.43 g
14.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.06 g
5.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí