Teplý salát z červené řepy se hodí s pečivem jako lehká večeře nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Chuťově ladí s přírodním kuřecím řízkem. Červená řepa je studnice vitamínů, pusťte se do ní.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Cizrnu noc předtím namočíme do studené vody. Před vařením případně dolijeme vodu, abychom vařili v poměru jeden díl cizrny a jeden díl vody. Osolíme jednou lžičkou a vaříme pod pokličkou do změknutí.
Uvařenou červenou řepu nastrouháme nahrubo. Pokud jsme si nezakoupili předvařenou červenou řepu, vaříme asi jednu hodinu a oloupeme.
Z uvařené cizrny odlijeme většinu vody, v hrnci necháme asi jen 100 ml. Do hrnce k cizrně přidáme nastrouhanou červenou řepu, ochutíme sójovou omáčkou. Ochutnáme a případně dosolíme. Sójová omáčka je výrazné slané chuti je možné, že už nebudete muset druhou lžičku soli použít.
Ochucenou směs prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme teplé s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 337.77 kcal |
Protein: 11.77 g |
Sacharidy: 29.53 g |
z toho cukr: 12.40 g |
Tuk: 17.10 g |
z toho nas. MK: 7.87 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1378-teply-salat-z-cervene-repy