Teplý salát z červené řepy

Teplý salát z červené řepy se hodí s pečivem jako lehká večeře nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Chuťově ladí s přírodním kuřecím řízkem. Červená řepa je studnice vitamínů, pusťte se do ní.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu noc předtím namočíme do studené vody. Před vařením případně dolijeme vodu, abychom vařili v poměru jeden díl cizrny a jeden díl vody. Osolíme jednou lžičkou a vaříme pod pokličkou do změknutí.
  2. Uvařenou červenou řepu nastrouháme nahrubo. Pokud jsme si nezakoupili předvařenou červenou řepu, vaříme asi jednu hodinu a oloupeme.
  3. Z uvařené cizrny odlijeme většinu vody, v hrnci necháme asi jen 100 ml. Do hrnce k cizrně přidáme nastrouhanou červenou řepu, ochutíme sójovou omáčkou. Ochutnáme a případně dosolíme. Sójová omáčka je výrazné slané chuti je možné, že už nebudete muset druhou lžičku soli použít.
  4. Ochucenou směs prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme teplé s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 337.77 kcal | Protein: 11.77 g | Sacharidy: 29.53 g | z toho cukr: 12.40 g | Tuk: 17.10 g | z toho nas. MK: 7.87 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1378-teply-salat-z-cervene-repy