Teplý salát z červené řepy

Vynikající salát, který si rád připravím k večeři, když mám trochu času navíc. Nevýhodou je dlouhé vaření řepy a máčení cizrny. Dá se nahradit řepou předvařenou a sterilovanou cizrnou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Řepu uvaříme a oloupeme. Nakrájíme na hranolky. Cizrnu necháme namočenou přes noc a uvaříme doměkka. Rucolu propláchneme na sítku.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, dáme řepu a cizrnu a promícháme. Prohřejeme a přidáme rucolu. Rychle a opatrně prohřejeme společně. Rucolu necháme na pánvi opravdu jen velmi krátce.
  3. Dáme do misek, přidáme nakrájenou mozzarellu. Zakápneme balzamikovým octem a můžeme podávat.
  4. Je možné dochutit citrónovou šťávou a solí, ale většinou to není třeba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 358.05 kcal | Protein: 25.22 g | Sacharidy: 29.00 g | z toho cukr: 17.16 g | Tuk: 12.60 g | z toho nas. MK: 7.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1766-teply-salat-z-cervene-repy