Vynikající salát, který si rád připravím k večeři, když mám trochu času navíc. Nevýhodou je dlouhé vaření řepy a máčení cizrny. Dá se nahradit řepou předvařenou a sterilovanou cizrnou.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Řepu uvaříme a oloupeme. Nakrájíme na hranolky. Cizrnu necháme namočenou přes noc a uvaříme doměkka. Rucolu propláchneme na sítku.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, dáme řepu a cizrnu a promícháme. Prohřejeme a přidáme rucolu. Rychle a opatrně prohřejeme společně. Rucolu necháme na pánvi opravdu jen velmi krátce.
Dáme do misek, přidáme nakrájenou mozzarellu. Zakápneme balzamikovým octem a můžeme podávat.
Je možné dochutit citrónovou šťávou a solí, ale většinou to není třeba.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 358.05 kcal |
Protein: 25.22 g |
Sacharidy: 29.00 g |
z toho cukr: 17.16 g |
Tuk: 12.60 g |
z toho nas. MK: 7.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1766-teply-salat-z-cervene-repy