Salát z červené řepy se slunečnicovými semínky

Je velká škoda, že nevyužíváme v naší kuchyni červenou řepu více. Červená řepa je bohatá na vitamíny a při správné přípravě je to i velmi chutná zelenina. Do jídelníčku bychom ji měli zařazovat co nejčastěji, nejen v podzimních a zimních měsících, kdy se objevuje na pultech obchodů.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Nastrouháme na hrubém struhadle uvařenou červenou řepu. Je možné zakoupit řepu předvařenou, pokud koupíte syrovou, alespoň jednu hodinu povařte a oloupejte.
  2. Přidáme jablečný ocet, bílý jogurt, sůl a promícháme.
  3. Přisypeme semínka loupané slunečnice, promícháme a naskládáme do misek. Před podáváním dozdobíme slunečnicovými semínky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 99.07 kcal | Protein: 3.71 g | Sacharidy: 7.36 g | z toho cukr: 6.52 g | Tuk: 5.26 g | z toho nas. MK: 0.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1349-salat-z-cervene-repy-se-slunecnicovymi-seminky