Skvělým tipem na večeři je tento salát podávaný zatepla.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Brambory a červenou řepu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme na plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vydatně okořeníme rozmarýnem. Pečeme doměkka. Cca 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany.
Polníček propláchneme a rozložíme na talíře. Přidáme omytá a rozpůlená rajčata. Upečené brambory a řepu.
V hrnečku smícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici a dvě lžíce olivového oleje. Dobře promícháme a zalijeme jím hotový salát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 295.39 kcal |
Protein: 5.37 g |
Sacharidy: 33.29 g |
z toho cukr: 10.47 g |
Tuk: 13.96 g |
z toho nas. MK: 1.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1569-salat-s-pecenou-cervenou-repou-a-bramborami