Salát s pečenou červenou řepou a bramborami

Skvělým tipem na večeři je tento salát podávaný zatepla.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Brambory a červenou řepu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Rozložíme na plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vydatně okořeníme rozmarýnem. Pečeme doměkka. Cca 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany.
  3. Polníček propláchneme a rozložíme na talíře. Přidáme omytá a rozpůlená rajčata. Upečené brambory a řepu.
  4. V hrnečku smícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, hořčici a dvě lžíce olivového oleje. Dobře promícháme a zalijeme jím hotový salát.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 295.39 kcal | Protein: 5.37 g | Sacharidy: 33.29 g | z toho cukr: 10.47 g | Tuk: 13.96 g | z toho nas. MK: 1.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1569-salat-s-pecenou-cervenou-repou-a-bramborami