Můj cestovní salát

Jelikož snad kromě velkých měst jako Praha, Brno apod., nejsou restaurace moc vegan friendly, musím skoro pořád přemýšlet, co sebou k jídlu. Tento salát je rychlý a prakticky se dá stále měnit a jistě ho ocení i ostatní, ne jen já.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Dáme vařit cizrnu (kterou jsme měli přes noc namočenou ve vodě) a zároveň vaříme i těstoviny. Případně si otevřeme plechovku s cizrnou a propláchneme od nálevu.
2.
Pokud máme domácí hummus nebo kupovaný, dáme do mističky a trochu naředíte s vodou, aby měl tekutější strukturu a lépe se promíchal s ostatními surovinami.
3.
Kašičku nalijeme na dno zavařovačky, nebo jakékoliv jiné mističky.
4.
Až se nám dovaří cizrna i těstoviny, scedíme a propláchneme vodou.
5.
Nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky a poté vrstvíme. Salát, paprika, cizrna, cizrnu posolíme a opepříme (případně okořeníme oblíbeným kořením), okurka, těstoviny, kukuřice a dozdobíme nasekanou bazalkou.
6.
Před jídlem „zašejkujeme“ zavařovačkou a užíváme lehkého ale sytého jídla.

Od: Liška, 19.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 54 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, zelenina, těstoviny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
540.02 kcal
Protein
23.18 g
Sacharidy
z toho cukr
74.17 g
20.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.74 g
2.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí