Můj cestovní salát

Jelikož snad kromě velkých měst jako Praha, Brno apod., nejsou restaurace moc vegan friendly, musím skoro pořád přemýšlet, co sebou k jídlu. Tento salát je rychlý a prakticky se dá stále měnit a jistě ho ocení i ostatní, ne jen já.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit cizrnu (kterou jsme měli přes noc namočenou ve vodě) a zároveň vaříme i těstoviny. Případně si otevřeme plechovku s cizrnou a propláchneme od nálevu.
2.
Pokud máme domácí hummus nebo kupovaný, dáme do mističky a trochu naředíte s vodou, aby měl tekutější strukturu a lépe se promíchal s ostatními surovinami.
3.
Kašičku nalijeme na dno zavařovačky, nebo jakékoliv jiné mističky.
4.
Až se nám dovaří cizrna i těstoviny, scedíme a propláchneme vodou.
5.
Nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky a poté vrstvíme. Salát, paprika, cizrna, cizrnu posolíme a opepříme (případně okořeníme oblíbeným kořením), okurka, těstoviny, kukuřice a dozdobíme nasekanou bazalkou.
6.
Před jídlem „zašejkujeme“ zavařovačkou a užíváme lehkého ale sytého jídla.

Od: Liška, 19.3.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
142.80 kcal
Protein
4.98 g
Sacharidy
z toho cukr
23.28 g
6.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.11 g
0.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama