Jelikož snad kromě velkých měst jako Praha, Brno apod., nejsou restaurace moc vegan friendly, musím skoro pořád přemýšlet, co sebou k jídlu. Tento salát je rychlý a prakticky se dá stále měnit a jistě ho ocení i ostatní, ne jen já.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Dáme vařit cizrnu (kterou jsme měli přes noc namočenou ve vodě) a zároveň vaříme i těstoviny. Případně si otevřeme plechovku s cizrnou a propláchneme od nálevu.
Pokud máme domácí hummus nebo kupovaný, dáme do mističky a trochu naředíte s vodou, aby měl tekutější strukturu a lépe se promíchal s ostatními surovinami.
Kašičku nalijeme na dno zavařovačky, nebo jakékoliv jiné mističky.
Až se nám dovaří cizrna i těstoviny, scedíme a propláchneme vodou.
Nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky a poté vrstvíme. Salát, paprika, cizrna, cizrnu posolíme a opepříme (případně okořeníme oblíbeným kořením), okurka, těstoviny, kukuřice a dozdobíme nasekanou bazalkou.
Před jídlem „zašejkujeme“ zavařovačkou a užíváme lehkého ale sytého jídla.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 142.80 kcal |
Protein: 4.98 g |
Sacharidy: 23.28 g |
z toho cukr: 6.08 g |
Tuk: 1.11 g |
z toho nas. MK: 0.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1558-muj-cestovni-salat