Můj cestovní salát

Jelikož snad kromě velkých měst jako Praha, Brno apod., nejsou restaurace moc vegan friendly, musím skoro pořád přemýšlet, co sebou k jídlu. Tento salát je rychlý a prakticky se dá stále měnit a jistě ho ocení i ostatní, ne jen já.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Dáme vařit cizrnu (kterou jsme měli přes noc namočenou ve vodě) a zároveň vaříme i těstoviny. Případně si otevřeme plechovku s cizrnou a propláchneme od nálevu.
  2. Pokud máme domácí hummus nebo kupovaný, dáme do mističky a trochu naředíte s vodou, aby měl tekutější strukturu a lépe se promíchal s ostatními surovinami.
  3. Kašičku nalijeme na dno zavařovačky, nebo jakékoliv jiné mističky.
  4. Až se nám dovaří cizrna i těstoviny, scedíme a propláchneme vodou.
  5. Nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky a poté vrstvíme. Salát, paprika, cizrna, cizrnu posolíme a opepříme (případně okořeníme oblíbeným kořením), okurka, těstoviny, kukuřice a dozdobíme nasekanou bazalkou.
  6. Před jídlem „zašejkujeme“ zavařovačkou a užíváme lehkého ale sytého jídla.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 142.80 kcal | Protein: 4.98 g | Sacharidy: 23.28 g | z toho cukr: 6.08 g | Tuk: 1.11 g | z toho nas. MK: 0.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1558-muj-cestovni-salat