Klíčové slovo „citron“

Odvodnění organismu: Potraviny a bylinky, které vám pomohou zbavit se přebytečné vody v těle

Přebytečná voda v těle může způsobovat nepříjemné pocity, jako jsou otoky, pocit nadýmání a zvýšená hmotnost. Existuje však řada potravin a bylin, které mohou podpořit odvodnění organismu a pomoci vám zbavit se přebytečné vody. V tomto článku se podíváme na některé z těchto potravin a bylin, které můžete zařadit do své stravy a podpořit tak vyváženou hydrataci a odvodnění těla.

5.3.2024

Citronové cukroví provoní vánoční stůl

Citronové cukroví je krásně voňavé, a navíc má příjemnou chuť, která je lehce pikantní. Není divu, že patří k těm druhům, které se pravidelně objevují na slavnostně prostřeném stole. Inspirujte se tipy na pečené i nepečené cukroví, citronový krém a rychlou polevu.

20.12.2023

Osvěžte si jarní úklid kuchyně: Jak na čištění citronovou šťávou

Čeká vás velký úklid kuchyně? Kromě mopu si vezměte na pomoc i několik citronů. Citronová šťáva kuchyň krásně provoní a rozzáří. Překvapivě dobře si poradí se špínou, mastnotou, vodním kamenem i nepříjemným zápachem.

11.4.2023

Citrony došly? Netvařte se kysele, v receptech je můžete nahradit

Zjistili jste až v průběhu vaření, že vám chybí citrony, které v receptu potřebujete? O jejich charakteristickou kyselost se zcela připravit nemusíte. Vlastnosti čerstvé citronové šťávy nebo kůry dokážou zastoupit některé alternativní ingredience.

6.4.2023

Citrony a jejich využití v domácnosti

Citrony jsou nejen oblíbenou přísadou v kuchyni, ale také pro ně najdeme mnoho dalších využití v domácnosti. Jsou bohaté na vitamín C a antioxidační látky, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravé stravování i péči o pokožku a vlasy. V tomto článku si přiblížíme několik způsobů, jak je využít v domácnosti.

25.3.2023