Klíčové slovo „vitamín C“

Lék na všechny neduhy roste na každé zahrádce

S nadsázkou bychom mohli říct, že pokud hledáte tabletu, která vám přinese dlouhověkost, sáhněte každý den po porci sladkých jahod. Kromě úpravy krevního tlaku, ochrany srdce a cév, podpory imunitního systému, jsou jahody prostředkem proti stárnutí. Zařaďte je do jídelníčku co nejčastěji.

Citrony a jejich využití v domácnosti

Citrony jsou nejen oblíbenou přísadou v kuchyni, ale také pro ně najdeme mnoho dalších využití v domácnosti. Jsou bohaté na vitamín C a antioxidační látky, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravé stravování i péči o pokožku a vlasy. V tomto článku si přiblížíme několik způsobů, jak je využít v domácnosti.

25.3.2023

Které vitamíny nám v zimě chybí a jak je doplnit

V zimním období je třeba doplňovat vitamíny a minerály. Pomohou vám posílit imunitu a vyhnout se rýmě a nachlazení. Také jsou důležitým spojencem proti podzimní a zimní únavě. Nestačí jen stále skloňovaný vitamín C, zjistěte, co tělu v zimním období chybí.

Nejlepší vitamíny a minerály pro krásnou pokožku a vlasy

Při touze po svěží a zdravé pokožce, stejně jako husté a lesklé hřívě, sáhne mnoho z nás nejdříve po rozmanitých kosmetických přípravcích a doplňcích stravy. Ty nezřídka slibují takřka zázračné účinky. Přitom často stačí pouze změnit jídelníček a zahrnout do něj dostatek vitamínů a minerálů. Také ony totiž dokážou vykouzlit krásnější pleť a vlasy.

16.11.2022

Jak doplnit vitamin C? Se lžičníkem je to hračka!

Ačkoliv lžičník svým pojmenováním evokuje spíše nějaký šikovný příborník na lžíce, ve skutečnosti se jedná o poměrně nenápadnou rostlinu, která si libuje v přímořských lokalitách západní a severní Evropy. Ale nenechte se mýlit, pozornost si určitě zaslouží, je totiž vynikajícím zdrojem vitaminu C.

28.4.2022