Klíčové slovo „zelený čaj“

Odvodnění organismu: Potraviny a bylinky, které vám pomohou zbavit se přebytečné vody v těle

Přebytečná voda v těle může způsobovat nepříjemné pocity, jako jsou otoky, pocit nadýmání a zvýšená hmotnost. Existuje však řada potravin a bylin, které mohou podpořit odvodnění organismu a pomoci vám zbavit se přebytečné vody. V tomto článku se podíváme na některé z těchto potravin a bylin, které můžete zařadit do své stravy a podpořit tak vyváženou hydrataci a odvodnění těla.

5.3.2024

Matcha: Zelené zdraví ve sklenici, ale i v buchtě či zmrzlině

Ze zeleného čaje matcha můžete vytvořit lahodný teplý či studený nápoj. Jemný zelený prášek se ale skvěle uplatí i v celé řadě receptů. Navíc má spoustu zdravotních benefitů, ženy ochrání před osteoporózou a u mužů zlepší plodnost.

24.1.2024

Nenechte se mýlit: Osvěžující síla teplého čaje v parných letních dnech

Zdá se to být logické, když horkým letním dnům čelíme osvěžujícími nápoji plnými ledu, zatímco v zimě hledáme útěchu v teplých čajích nebo horké čokoládě. Ale zdánlivě neobvyklá, obrácená volba má své zdůvodnění a může být prospěšná pro naše tělo i duši.

28.8.2023

Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj je oblíbený nápoj po celém světě a jeho příznivé účinky na lidské zdraví jsou dobře známy. Nicméně, jako u všeho, i u zeleného čaje existují některá rizika, která bychom měli mít na paměti. V tomto článku si proto přiblížíme výhody a rizika jeho konzumace.

18.7.2023

Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku

Co mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.

30.6.2023