Klíčové slovo „čaj“

Matcha nápoje: Rozmanitost zeleného prášku

Má jedinečnou chuť a zářivě zelenou barvu. Během krátké chvilky z něj navíc vykouzlíte pestrou paletu lahodných horkých i studených nápojů. Prozradíme postup na ty nejoblíbenější z nich.

15.12.2023

Pečený čaj a jeho domácí příprava: Ovocný horký nápoj plný chuti a vůně

Pečený čaj – tato lahodná směs ovoce, cukru a koření se stala oblíbeným horkým nápojem, který můžete ochutnat v mnoha kavárnách a čajovnách. A co víc, můžete si ho připravit i doma a vychutnat si tak jeho výjimečnou chuť a vůni kdykoliv budete chtít.

13.10.2023

Nenechte se mýlit: Osvěžující síla teplého čaje v parných letních dnech

Zdá se to být logické, když horkým letním dnům čelíme osvěžujícími nápoji plnými ledu, zatímco v zimě hledáme útěchu v teplých čajích nebo horké čokoládě. Ale zdánlivě neobvyklá, obrácená volba má své zdůvodnění a může být prospěšná pro naše tělo i duši.

28.8.2023

Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj je oblíbený nápoj po celém světě a jeho příznivé účinky na lidské zdraví jsou dobře známy. Nicméně, jako u všeho, i u zeleného čaje existují některá rizika, která bychom měli mít na paměti. V tomto článku si proto přiblížíme výhody a rizika jeho konzumace.

18.7.2023

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.

11.7.2023