Klíčové slovo „grilování“

Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť

Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.

4.8.2023

Grilovací sezóna zahájena: Tipy na nejlepší přílohy, omáčky a nápoje ke grilovanému masu

Letní měsíce jsou tady a to znamená jediné – je čas na grilování! Bez ohledu na to, zda jste nadšený grilovací guru nebo začátečník, je jedna věc jistá: správné přílohy a omáčky mohou vaše grilované maso zvýraznit a vylepšit tak celkový chuťový zážitek. Pokud hledáte inspiraci, připravila jsem si pro vás několik skvělých tipů na přílohy, omáčky a nápoje, které udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek.

29.6.2023

S elektrickým grilem vykouzlíte grilované pochoutky i během roku

Ačkoliv hlavní grilovací sezóna již skončila, o šťavnatý steak, pestré špízy ani grilované sýrové a zeleninové dobroty se připravit nemusíte. Jednoduše si je totiž připravíte i doma. Vystačíte si pouze s elektrickým grilem, speciální pánví, a dokonce i běžnou troubou.

13.3.2023

Grilované maso chutná nejlépe s domácí omáčkou či dipem. Zapomeňte na kečup

Plátek kuřecího masa, marináda ze sáčku, kyselá okurka, kečup nebo hořčice. Ano, tak opravdu vypadaly počátky grilování v Česku. Dnes už jsme jistě dál, nakládání masa a zeleninové saláty jako přílohu jsme dotáhli k dokonalosti. Chybí jen výtečná domácí omáčka. Přinášíme tipy na oblíbené, doma připravené omáčky a dipy ke grilování.

Nevěřte tomu, že spálené jde na krásu. Jak grilovat zdravě

Pokud grilujete správně, můžete se těšit na náramnou chuť a vůni šťavnatých pokrmů. Pozor však na to, že je tenká hranice mezi zdravým pokrmem z grilu a pokrmem nezdravým či dokonce karcinogenním. Jak grilovat zdravě? Co je třeba při grilování dodržet?