Klíčové slovo „trávení“

Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.

11.7.2023

Vláknina: Balzám pro střeva a pomocník při hubnutí

Nezapomeňte do svého jídelníčku zahrnout dostatek vlákniny. Nejenže má pozitivní vliv na lidské zdraví a udržuje v dobré kondici střevní trakt, ale zároveň pomůže zhubnout přebytečné kilogramy.

16.2.2022

Zapomeňte na piškoty v čaji. Naučte se jíst správně při nevolnostech

Průjem či zvracení jsou potíže, které zpravidla rychle odezní a nejsou považovány za závažné onemocnění. Přesto jsou nepříjemné a bolestivé. Vhodnou stravou se s nimi rychle rozloučíte.

Jak pročistit trávící systém? Tyto potraviny vám pomohou

Trávící systém odbourává a vylučuje z těla škodliviny, toxiny a odpadní látky. Ne vždy je v procesu zcela úspěšný. Špatně fungující trávící systém se projevuje únavou, zácpou, nadváhou, nevzhlednou pletí i bolestmi hlavy. Pusťte se do očisty střev.