Klíčové slovo „trávení“

Nejen koření, ale i lék. Vyzkoušejte muškátový oříšek netradičním způsobem

Muškátový oříšek má výraznou chuť i vůni. Možná ale nevíte, že je účinným lékem na nespavost, deprese, revma i akné. Pozor na jeho halucinogenní účinky. Jedná se o jednu z nejstarších drog.

Banány a ananas, exotické pohlazení pro zdraví

Banán a ananas jsou natolik sladké a lahodné plody, že bychom si je dopřáli jen pro jejich skvostnou chuť. Co teprve až se seznámíte s tím, jak banán a ananas prospívá organizmu? Dejte si je každý den, a to i tehdy, když držíte redukční dietu.

15.12.2020

Kdo porazí jogurt? Kefír. Poznejte nejsilnější probiotikum

Na počátku dvacátého století pracoval ukrajinský lékař a nositel Nobelovy ceny na teorii dlouhověkosti. Vycházel z předpokladu, že stáří vzniká v důsledku otravy střevní mikroflóry. V jeho teorii bylo sice několik sporných bodů, ale zásadní doporučení je neměnné i pro 21. století. Pijte kefír každý den!

12.10.2020

Překonejte trávící potíže správnými potravinami

Pálení žáhy, nadýmání, pocit plnosti. Také zažíváte tyto nepříjemné pocity? Řešením není pilulka, ale úprava jídelníčku. Už za několik týdnů se můžete těšit na výraznou změnu. Které potraviny pomáhají při trávících potížích?

Ovesné vločky jako ideální snídaně, svačinka i večeře

Ovesné vločky jsou označovány jako funkční potravina. Jejich každodenní konzumace je doporučena nejen v době, kdy se snažíte o redukci váhy. Jsou prevencí řady nemocí a působí blahodárně i na pleť.