Klíčové slovo „česnek“

Borůvky a brusinky vyčistí krev. Které další potraviny to umí?

Zařadit do jídelníčku pravidelně potraviny na pročištění krve je nejlepší prevencí před infarktem a mrtvicí. Většinu z nich máte v lednici nebo ve spíži. Které potraviny pomáhají pročistit krev?

Přírodní antibiotika. Místo lékárničky sáhněte do spíže

Nežádoucí vedlejší účinky antibiotik netřeba představovat. Proto je vhodné sáhnout po přírodních prostředcích léčby. Přírodní antibiotika se nachází ve vaší lednici i ve vaší spíži. Dejte hlas šetrné léčbě.

Pálení žáhy netrápí jen těhotné. Co pomáhá?

Pálení žáhy je bolestivé a omezující. Někdy přichází nečekaně, jindy je naším společníkem často či po mnoho dní. Jak upravit denní režim a jaké potraviny pomáhají při pálení žáhy?

12.11.2020

Na chřipku a nachlazení pomůže čaj z rýmovníku, česnek nebo hlíva ústřičná

Trpíte v zimním období oslabenou imunitou? Rýma a nachlazení se vám většinou nevyhnou a vy k léčbě užíváte farmaceutické produkty, které nejsou zrovna nejlevnější? Nenechávejte peníze v lékárnách za doplňky s vitaminy, které najdete doma v originálním a na vitamíny mnohem bohatším balení.

Proč jíst česnek?

Nejdříve si o česneku obecně něco povíme. Česnek je vytrvalá bylina, řadící se do čeledi amarylkovitých, a pěstuje se vysazováním jednotlivých stroužků na jaře či na podzim. Pochází ze střední Asie, původní vlastí je Mongolsko a Kirgizské stepi, odtud putoval do Číny. Ve velkém se pěstoval také v Egyptě, Řecku i Římě. Česnek se vyznačuje charakteristickým aroma, způsobeným silicí, která se nazývá alliin.