Srbské rizoto z dančího masa

Srbské rizoto připravíte v jedné hluboké pánvi. K jeho přípravě potřebujete mleté maso samozřejmě použijte takové, které máte rádi. Já jsem při přípravě použila dančí panenku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hlubší pánvi nebo hrnci si rozehřejeme sádlo.
2.
Cibuli nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a necháme zesklovatět.
3.
Přidáme mleté osolené, opepřené maso a restujeme do změknutí.
4.
Přidáme protlak, papriku, kápií, nasekaný česnek, krátce opečeme.
5.
Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme pozvolna 20 minut do změknutí rýže.
6.
Po uvaření přidáme scezený hrášek, promícháme a můžeme podávat. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Od: Petuler, 19.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
550.81 kcal
Protein
32.53 g
Sacharidy
z toho cukr
62.98 g
6.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.91 g
8.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama