Srbské rizoto z dančího masa

Srbské rizoto připravíte v jedné hluboké pánvi. K jeho přípravě potřebujete mleté maso samozřejmě použijte takové, které máte rádi. Já jsem při přípravě použila dančí panenku.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi nebo hrnci si rozehřejeme sádlo.
  2. Cibuli nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a necháme zesklovatět.
  3. Přidáme mleté osolené, opepřené maso a restujeme do změknutí.
  4. Přidáme protlak, papriku, kápií, nasekaný česnek, krátce opečeme.
  5. Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme pozvolna 20 minut do změknutí rýže.
  6. Po uvaření přidáme scezený hrášek, promícháme a můžeme podávat. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 550.81 kcal | Protein: 32.53 g | Sacharidy: 62.98 g | z toho cukr: 6.26 g | Tuk: 16.91 g | z toho nas. MK: 8.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3722-srbske-rizoto-z-danciho-masa