Srbské rizoto připravíte v jedné hluboké pánvi. K jeho přípravě potřebujete mleté maso samozřejmě použijte takové, které máte rádi. Já jsem při přípravě použila dančí panenku.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hlubší pánvi nebo hrnci si rozehřejeme sádlo.
Cibuli nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a necháme zesklovatět.
Přidáme mleté osolené, opepřené maso a restujeme do změknutí.
Přidáme protlak, papriku, kápií, nasekaný česnek, krátce opečeme.
Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme pozvolna 20 minut do změknutí rýže.
Po uvaření přidáme scezený hrášek, promícháme a můžeme podávat. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 550.81 kcal |
Protein: 32.53 g |
Sacharidy: 62.98 g |
z toho cukr: 6.26 g |
Tuk: 16.91 g |
z toho nas. MK: 8.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3722-srbske-rizoto-z-danciho-masa