Dančí plec v bedlové omáčce
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnaté kousky zvěřinového masa s omáčkou z bedel je příjemnou změnou v našem jídelníčku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso si očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme nové koření, bobkové listy, rozdrcený jalovec.
3.
Vložíme maso a opečeme ze všech stran aby se pěkně zatáhlo a vevnitř zůstalo šťavnaté.
4.
Očištěné bedly si nakrájíme na větší kusy a přidáme k masu. Přidáme hořčici, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme do měkka.
5.
Mouku si rozmícháme ve vodě a nalijeme do hrnce. Necháme provařit ještě dalších 15 minut.
6.
Podle chuti dochutíme. Můžeme přidat rozmarýn, tymián.
7.
Podáváme s knedlíkem (na fotu je celozrnný špaldový knedlík).
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 48 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
376.86 kcal |
Protein |
45.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.75 g
2.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.98 g
6.28 g
|
Reklama
Reklama