Dančí plec v bedlové omáčce

Šťavnaté kousky zvěřinového masa s omáčkou z bedel je příjemnou změnou v našem jídelníčku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme nové koření, bobkové listy, rozdrcený jalovec.
3.
Vložíme maso a opečeme ze všech stran aby se pěkně zatáhlo a vevnitř zůstalo šťavnaté.
4.
Očištěné bedly si nakrájíme na větší kusy a přidáme k masu. Přidáme hořčici, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme do měkka.
5.
Mouku si rozmícháme ve vodě a nalijeme do hrnce. Necháme provařit ještě dalších 15 minut.
6.
Podle chuti dochutíme. Můžeme přidat rozmarýn, tymián.
7.
Podáváme s knedlíkem (na fotu je celozrnný špaldový knedlík).

Od: Petuler, 27.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
376.86 kcal
Protein
45.32 g
Sacharidy
z toho cukr
11.75 g
2.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.98 g
6.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama