Dančí plec v bedlové omáčce

Šťavnaté kousky zvěřinového masa s omáčkou z bedel je příjemnou změnou v našem jídelníčku.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme nové koření, bobkové listy, rozdrcený jalovec.
  3. Vložíme maso a opečeme ze všech stran aby se pěkně zatáhlo a vevnitř zůstalo šťavnaté.
  4. Očištěné bedly si nakrájíme na větší kusy a přidáme k masu. Přidáme hořčici, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme do měkka.
  5. Mouku si rozmícháme ve vodě a nalijeme do hrnce. Necháme provařit ještě dalších 15 minut.
  6. Podle chuti dochutíme. Můžeme přidat rozmarýn, tymián.
  7. Podáváme s knedlíkem (na fotu je celozrnný špaldový knedlík).

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 376.86 kcal | Protein: 45.32 g | Sacharidy: 11.75 g | z toho cukr: 2.35 g | Tuk: 15.98 g | z toho nas. MK: 6.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3648-danci-plec-v-bedlove-omacce