Tuňáková pomazánka se zeleninou

Tuňáka jsme do pomazánky začali míchat se zeleninou ve chvíli, kdy jsme chtěli pro děti rybí pomazánku, ve které by rybičková chuť nebyla tak výrazná. Pomazánka má jemnou chuť, hodí se jako základ na jednohubky a oblíbí si ji i děti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve uvaříme vejce. Necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a uvařené žloutky dáme do misky.
2.
Přidáme změklé máslo a perlu, tuňáka i s vlastní šťávou. Přidáme sýr.
3.
Zeleninovou směs vybíráme tak, aby nebyla s feferonkou. Vyklopíme do samostatné misky, polovinu zeleniny bez nálevu promixujeme tyčovým mixérem na pastu.
4.
Rozmixovanou pastu přidáme ke směsi tuňáka a vše prošleháme metličkami.
5.
Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, ochutíme solí a pepřem.

Od: Iva V, 10.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
13 min vaření
20 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
148.07 kcal
Protein
4.47 g
Sacharidy
z toho cukr
1.38 g
1.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.95 g
6.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama