Zeleninová pomazánka s tuňákem

Pomazánka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí a výborně se hodí na svačinu nebo jako základ na chuťovky. Tuňák v ní není příliš výrazný, pomazánka chutná i dětem. Pečivo s pomazánkou doplňte o kyselou okurku.

Reklama

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zeleninovou směs dáme do vody rozvařit. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme pod poklicí do změknutí mrkve. Vodu vylijeme, necháme vychladnout a krátce rozšleháme tyčovým mixérem. Struktura by měla zůstat hrubá.
2.
Pastu promícháme se změklým máslem nebo s margarínem. S margarínem je pomazánka víc nadýchaná.
3.
Vařechou vmícháme tuňáka a na drobné kousky nakrájenou cibulku. Ochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.

Od: Ráďa 78, 3.11.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
5 min vaření
20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: pomazánky, česká, zelenina, ryba, low carb, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
209.12 kcal
Protein
5.87 g
Sacharidy
z toho cukr
4.29 g
1.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.73 g
7.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama