Pomazánka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí a výborně se hodí na svačinu nebo jako základ na chuťovky. Tuňák v ní není příliš výrazný, pomazánka chutná i dětem. Pečivo s pomazánkou doplňte o kyselou okurku.
Ingredience (6 x porce)
nebo
Postup přípravy
Zeleninovou směs dáme do vody rozvařit. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme pod poklicí do změknutí mrkve. Vodu vylijeme, necháme vychladnout a krátce rozšleháme tyčovým mixérem. Struktura by měla zůstat hrubá.
Pastu promícháme se změklým máslem nebo s margarínem. S margarínem je pomazánka víc nadýchaná.
Vařechou vmícháme tuňáka a na drobné kousky nakrájenou cibulku. Ochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 209.12 kcal |
Protein: 5.87 g |
Sacharidy: 4.29 g |
z toho cukr: 1.46 g |
Tuk: 18.73 g |
z toho nas. MK: 7.55 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3258-zeleninova-pomazanka-s-tunakem