Zeleninová pomazánka s tuňákem

Pomazánka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí a výborně se hodí na svačinu nebo jako základ na chuťovky. Tuňák v ní není příliš výrazný, pomazánka chutná i dětem. Pečivo s pomazánkou doplňte o kyselou okurku.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Zeleninovou směs dáme do vody rozvařit. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme pod poklicí do změknutí mrkve. Vodu vylijeme, necháme vychladnout a krátce rozšleháme tyčovým mixérem. Struktura by měla zůstat hrubá.
  2. Pastu promícháme se změklým máslem nebo s margarínem. S margarínem je pomazánka víc nadýchaná.
  3. Vařechou vmícháme tuňáka a na drobné kousky nakrájenou cibulku. Ochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 209.12 kcal | Protein: 5.87 g | Sacharidy: 4.29 g | z toho cukr: 1.46 g | Tuk: 18.73 g | z toho nas. MK: 7.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3258-zeleninova-pomazanka-s-tunakem