Tuňáková pomazánka se zeleninou

Tuňáka jsme do pomazánky začali míchat se zeleninou ve chvíli, kdy jsme chtěli pro děti rybí pomazánku, ve které by rybičková chuť nebyla tak výrazná. Pomazánka má jemnou chuť, hodí se jako základ na jednohubky a oblíbí si ji i děti.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme vejce. Necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a uvařené žloutky dáme do misky.
  2. Přidáme změklé máslo a perlu, tuňáka i s vlastní šťávou. Přidáme sýr.
  3. Zeleninovou směs vybíráme tak, aby nebyla s feferonkou. Vyklopíme do samostatné misky, polovinu zeleniny bez nálevu promixujeme tyčovým mixérem na pastu.
  4. Rozmixovanou pastu přidáme ke směsi tuňáka a vše prošleháme metličkami.
  5. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, ochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 148.07 kcal | Protein: 4.47 g | Sacharidy: 1.38 g | z toho cukr: 1.08 g | Tuk: 13.95 g | z toho nas. MK: 6.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3481-tunakova-pomazanka-se-zeleninou