Cizrnový krém
Cizrnový krém je velmi jemná polévka s chutí po rajčatech. Při podávání můžeme doplnit o kysanou smetanu. Kdo má rád pikantní může přidat špetku chilli.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Namočenou cizrnu si scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit.  Vaříme do změknutí, poté scedíme.
                2.
                    V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
                3.
                    Přidáme uvařenou cizrnu, rajčatový protlak, papriku, orestujeme, zalijeme vodou.  Přidáme bujón a necháme projít varem asi 3 minuty.
                4.
                    Polévku odstavíme, ručním šlehačem rozmixujeme na krém. Přidáme oregáno.
                5.
                    Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 390.29 kcal | 
| Protein | 16.54 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 42.61 g 11.06 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 13.83 g 2.64 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

