Slané cukroví se sýrem

Nespíš každý máme v rodině nějakého mlsouna, kterému cukroví zrovna dvakrát nejede, protože si na sladké příliš nepotrpí. To je ale v pořádku! Ne každý má z pohledu na plný tác sladkého cukroví rozšířené zorničky. Zkuste letos nespoléhat pouze na klasické chlebíčky a připravte i několik slaných variant cukroví, které zaručeně sklidí úspěch u celé rodiny a klidně i u sousedů. My vám v dnešním receptu přinášíme naši nejoblíbenější variantu, a to je slané cukroví se sýrem, po kterém se budou všichni olizovat až za ušima!

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  plech

Postup přípravy

1.
Všechny sypké ingredience smícháme, poté přidáme oblíbený strouhaný sýr, žloutek a dvě lžíce vody. Pak vypracujeme těsto, které následně necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
2.
Po vyndání z lednice těsto ještě jednou lehce propracujeme a vyválíme cca 3 mm tlustý vál, který si podle potřeby podsypáváme hladkou moukou. Pak už jen vykrajovátky vykrajujeme své nejoblíbenější tvary, které pak pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Nezapomeneme cukroví potřít bílkem a posypat sezamem, hrubozrnnou solí či kmínem. Doporučujeme každé cukroví posypat jinak, aby ji vybrali třeba i ti, kterým například příliš nechutná kmín.
3.
Jakmile máme hotovo, dáme slané cukroví péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na deset minut. Sledujte jej, jelikož je náchylné k rychlému připálení.

Od: Ejmina, 13.12.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 1 × plech
Autor: Ejmina
Cena ingrediencí: 1 × plech = 63 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × plech
Energetická hodnota
1,524.60 kcal
Protein
52.98 g
Sacharidy
z toho cukr
94.97 g
1.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
102.22 g
60.72 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama