Slané cukroví se sýrem

Nespíš každý máme v rodině nějakého mlsouna, kterému cukroví zrovna dvakrát nejede, protože si na sladké příliš nepotrpí. To je ale v pořádku! Ne každý má z pohledu na plný tác sladkého cukroví rozšířené zorničky. Zkuste letos nespoléhat pouze na klasické chlebíčky a připravte i několik slaných variant cukroví, které zaručeně sklidí úspěch u celé rodiny a klidně i u sousedů. My vám v dnešním receptu přinášíme naši nejoblíbenější variantu, a to je slané cukroví se sýrem, po kterém se budou všichni olizovat až za ušima!

Ingredience (1 x plech)

Na posypání

Postup přípravy

  1. Všechny sypké ingredience smícháme, poté přidáme oblíbený strouhaný sýr, žloutek a dvě lžíce vody. Pak vypracujeme těsto, které následně necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
  2. Po vyndání z lednice těsto ještě jednou lehce propracujeme a vyválíme cca 3 mm tlustý vál, který si podle potřeby podsypáváme hladkou moukou. Pak už jen vykrajovátky vykrajujeme své nejoblíbenější tvary, které pak pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Nezapomeneme cukroví potřít bílkem a posypat sezamem, hrubozrnnou solí či kmínem. Doporučujeme každé cukroví posypat jinak, aby ji vybrali třeba i ti, kterým například příliš nechutná kmín.
  3. Jakmile máme hotovo, dáme slané cukroví péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na deset minut. Sledujte jej, jelikož je náchylné k rychlému připálení.

Nutriční hodnoty (1 x plech)

Energ. hodnota: 1,524.60 kcal | Protein: 52.98 g | Sacharidy: 94.97 g | z toho cukr: 1.85 g | Tuk: 102.22 g | z toho nas. MK: 60.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3300-slane-cukrovi-se-syrem