Mazanec z tvarohového těsta

Netroufáte si na kynuté těsto? Vyzkoušejte mazanec z tvarohového těsta bez kynutí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse si utřeme tvaroh, změklé máslo, oba cukry a vejce.
2.
Do směsi si prosijeme mouku s kypřicím práškem a solí, přidáme rozinky, které jsme si předem namočili do rumu, kandované ovoce a mléko.
3.
Vařečkou si vypracujeme tužší těsto. Vytvarujeme jeden velký bochánek nebo dva menší.
4.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
5.
Bochánek přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a vložíme do trouby. Pečeme 10 minut na 200 stupňů, pak ztlumíme teplotu na 160 stupňů a dopečeme dozlatova.
6.
Ke konci pečení přikryjeme bochánek kouskem alobalu, aby se nespálil povrch, než se propeče uprostřed. Zda je propečený, vyzkoušíme propíchnutím špejlí, nesmí zůstat ulepená od těsta.
7.
Mazanec necháme vychladnout a pocukrujeme.
8.
Tvarohový mazanec se nedoporučuje před pečením nařezávat do kříže, může se rozjet (jako mně :) ).

Od: Šárka75, 1.5.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, snídaně, velikonoce, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
240.25 kcal
Protein
5.30 g
Sacharidy
z toho cukr
36.99 g
16.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.67 g
4.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama