Mazanec z tvarohového těsta

Netroufáte si na kynuté těsto? Vyzkoušejte mazanec z tvarohového těsta bez kynutí.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse si utřeme tvaroh, změklé máslo, oba cukry a vejce.
  2. Do směsi si prosijeme mouku s kypřicím práškem a solí, přidáme rozinky, které jsme si předem namočili do rumu, kandované ovoce a mléko.
  3. Vařečkou si vypracujeme tužší těsto. Vytvarujeme jeden velký bochánek nebo dva menší.
  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  5. Bochánek přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a vložíme do trouby. Pečeme 10 minut na 200 stupňů, pak ztlumíme teplotu na 160 stupňů a dopečeme dozlatova.
  6. Ke konci pečení přikryjeme bochánek kouskem alobalu, aby se nespálil povrch, než se propeče uprostřed. Zda je propečený, vyzkoušíme propíchnutím špejlí, nesmí zůstat ulepená od těsta.
  7. Mazanec necháme vychladnout a pocukrujeme.
  8. Tvarohový mazanec se nedoporučuje před pečením nařezávat do kříže, může se rozjet (jako mně :) ).

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 240.25 kcal | Protein: 5.30 g | Sacharidy: 36.99 g | z toho cukr: 16.54 g | Tuk: 7.67 g | z toho nas. MK: 4.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2581-mazanec-z-tvarohoveho-testa