Václavkový guláš, knedlík

Václavkový guláš je oblíbený snad u všech houbařů. Jediné, na co si musíme dávat pozor je, abychom houby dobře povařili. Václavky jsou hůře stravitelné a při nedostatečné tepelné úpravě by nám mohly způsobit zažívací potíže.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Václavky si očistíme vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Poté slijeme vodu a propláchneme.
2.
V hrnci si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
3.
Zaprášíme paprikou, kmínem a přidáme houby. Znova restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme na kousky nakrájené rajče. Necháme provařit zhruba 20 minut.
4.
Mouku si rozkvedláme s vodou, aby nám vzniklo hladké těstíčko, vlijeme do vroucího guláše. Provaříme dalších 10 minut.
5.
Guláš odstavíme z plotny, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Vmícháme nasekanou petrželku.
6.
Můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s čerstvým pečivem.

Od: Petuler, 29.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
359.10 kcal
Protein
8.33 g
Sacharidy
z toho cukr
15.52 g
6.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.67 g
14.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama