Vláčné pečivo ze sladkých brambor - batátů
Již je tomu pár let, co se batáty dostaly do našeho povědomí a i nadále se stávají stále populárnějšími. Avšak ne každý je zná.
Jedná se o naoranžovělé brambory se sladkou chutí. Tato lze přirovnat například k chuti mrkve. Batáty lze konzumovat jak na sladko, tak i na slano. Pojďte nyní vyzkoušet tu sladkou variantu.
Příprava pečiva z batátového těsta není nijak náročná a zvládne ji snad každý. Těsto se nelepí a velmi dobře se s ním pracuje. Můžete si z něj vytvořit plněné šátečky, rohlíčky, anebo z něj vykrájet různé tvary a po upečení je obalit v moučkovém cukru. Fantazii se meze nekladou.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejdříve si oloupejte batáty, jenž následně nastrouhejte na jemném struhadle. Následně k nim přidejte i hladkou a polohrubou mouku.
                2.
                    Máslo si rozpusťte v hrníčku a nechte trošku zchladnout.
                3.
                    A nyní můžete přidat k batátům a mouce i zbytek surovin - vychladlé máslo a bílý jogurt.
                4.
                    V tento okamžik použijte ruce, abyste ze surovin vytvořili kompaktní, vláčné a nelepivé těsto.
                5.
                    A teď už je jen na vás, jak si s těstem poradíte. Můžete z něj pouze v krájet různé tvary, udělat čtverečky, jenž naplníte marmeládou a vytvoříte z nich šátečky a podobně.
                6.
                    Jakmile si dohrajete s tvarováním, můžete pečivo umístit na plech vyložený pečícím papírem. Batátové pečivo pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 minut.
                7.
                    Před podáváním jej můžete posypat moučkovým cukrem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 193.81 kcal | 
| Protein | 2.94 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 22.83 g 1.25 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 9.53 g 5.92 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

