Vláčné pečivo ze sladkých brambor - batátů

Již je tomu pár let, co se batáty dostaly do našeho povědomí a i nadále se stávají stále populárnějšími. Avšak ne každý je zná.

Jedná se o naoranžovělé brambory se sladkou chutí. Tato lze přirovnat například k chuti mrkve. Batáty lze konzumovat jak na sladko, tak i na slano. Pojďte nyní vyzkoušet tu sladkou variantu.

Příprava pečiva z batátového těsta není nijak náročná a zvládne ji snad každý. Těsto se nelepí a velmi dobře se s ním pracuje. Můžete si z něj vytvořit plněné šátečky, rohlíčky, anebo z něj vykrájet různé tvary a po upečení je obalit v moučkovém cukru. Fantazii se meze nekladou.

Reklama

Ingredience

Na dohotovení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve si oloupejte batáty, jenž následně nastrouhejte na jemném struhadle. Následně k nim přidejte i hladkou a polohrubou mouku.
2.
Máslo si rozpusťte v hrníčku a nechte trošku zchladnout.
3.
A nyní můžete přidat k batátům a mouce i zbytek surovin - vychladlé máslo a bílý jogurt.
4.
V tento okamžik použijte ruce, abyste ze surovin vytvořili kompaktní, vláčné a nelepivé těsto.
5.
A teď už je jen na vás, jak si s těstem poradíte. Můžete z něj pouze v krájet různé tvary, udělat čtverečky, jenž naplníte marmeládou a vytvoříte z nich šátečky a podobně.
6.
Jakmile si dohrajete s tvarováním, můžete pečivo umístit na plech vyložený pečícím papírem. Batátové pečivo pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 minut.
7.
Před podáváním jej můžete posypat moučkovým cukrem.

Od: marketa98, 31.5.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 16 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, cukroví, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
191.56 kcal
Protein
3.28 g
Sacharidy
z toho cukr
22.07 g
1.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.60 g
5.93 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama