Zapečené palačinky

Palačinky patří k českým oblíbeným klasikám. Jejich hlavní výhodou je, že se hodí ke snídani, k obědu i k večeři. Palačinky navíc můžete připravovat na sladko i naslano. Zkoušeli jste ale už někdy palačinky zapečené? Jejich příprava není o nic náročnější, hotové palačinky s náplní jen dáte zapéct do trouby a je to. Dobrou chuť!

Reklama

Ingredience

Těsto

Tvarohová náplň

Dále

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve si připravte klasické těsto na palačinky. Postupně smíchejte mouku s mlékem, přidejte špetku soli, vejce a podle potřeby špetku kypřícího prášku. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo sádlo. Až bude tuk dostatečně horký, smažte na něm z těsta tenké palačinky. Ty pokládejte na talíř, odsajte z nich ubrouskem přebytečný tuk a přiklopte je druhým talířem, ať zůstanou teplé.
2.
Jednotlivé palačinky pak potřete višňovou marmeládou. Dále si nachystejte náplň z tvarohu. Tu připravíte jednoduše: Tvaroh vyšlehejte do hladka, přidejte k němu cukr a semínka vydlabaná z čerstvého vanilkového lusku. Nakonec přisypejte rozinky, které jste přes noc nechali namočit v rumu. Vše dobře promíchejte. Touto směsí pak potřete palačinky.
3.
Až budete mít hotovo, zaviňte jednotlivé palačinky a vyskládejte je do pekáčku nebo do zapékací mísy vymazané máslem. Palačinky pak můžete ještě potřít rozšlehaným vajíčkem, které rozklepnete do mléka. Díky tomu se palačinky nepřichytí. Mísu přiklopte víkem a vložte ji do předehřáté trouby. Palačinky v míse pečte na 150 stupňů zhruba půl hodinky. Podávejte je teplé a posypané moučkovým cukrem a nasekanými vlašskými ořechy.

Od: Barbora, 21.4.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
624.38 kcal
Protein
28.12 g
Sacharidy
z toho cukr
87.42 g
30.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.18 g
5.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama