Nadýchané lívance

  • Přidat foto

Lívance bych mohla dělat neustále, zbožňuje je celá rodina, od kefírových, jablečných, banánových až po třeba tyto nadýchané.

Ingredience

na zdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílek oddělíme od žloutku a ušleháme z něj sníh. Žloutek umícháme s cukrem a rozmícháme v mléce. Hladkou mouku s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka se žloutkem.
2.
Pokud by se nám zdálo těsto moc husté, přidáme malinko mléka. Poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
3.
Lívance smažíme buď nasucho nebo na trošce oleje. Zdobíme zakysanou smetanou, jahodami, hroznovým vínem, plátky kokosu, datlovým sirupem, ale fantazii se meze nekladou.

Od: Šárka75, 30.10.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Kategorie: dezert, snídaně, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
225.55 kcal
Protein
6.45 g
Sacharidy
z toho cukr
36.74 g
11.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.00 g
1.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.