Nadýchané lívance

Lívance bych mohla dělat neustále, zbožňuje je celá rodina, od kefírových, jablečných, banánových až po třeba tyto nadýchané.

Ingredience (4 x porce)

na zdobení

Postup přípravy

  1. Bílek oddělíme od žloutku a ušleháme z něj sníh. Žloutek umícháme s cukrem a rozmícháme v mléce. Hladkou mouku s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka se žloutkem.
  2. Pokud by se nám zdálo těsto moc husté, přidáme malinko mléka. Poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
  3. Lívance smažíme buď nasucho nebo na trošce oleje. Zdobíme zakysanou smetanou, jahodami, hroznovým vínem, plátky kokosu, datlovým sirupem, ale fantazii se meze nekladou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 223.05 kcal | Protein: 6.09 g | Sacharidy: 33.77 g | z toho cukr: 10.25 g | Tuk: 6.58 g | z toho nas. MK: 2.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2132-nadychane-livance